Herkomst

Herkomst van de Franse Hangoor,

Natuurlijk in het ook interessant om wat informatie te lezen over de herkomst van de Franse Hangoor.

De Franse Hangoor is een oud, Frans vleesras. Het is ontstaan in het midden van de 19e eeuw. In die tijd nam men het met de hygiëne niet zo nauw als tegenwoordig. Oorschurft kwam bij de konijnen veelvuldig voor. Het viel de fokkers van slachtkonijnen op dat de Engelse hangoren zelden last hadden van deze aandoening. Ze dachten daarom, onterecht, dat konijnen met hangende oren minder kans hadden op oorschurft. De fokkers besloten om de Engelse hangoren, en de voorlopers van de Vlaamse Reus te kruizen. Dit om zo een goed en sterk vleesras te creëren met de gewenste hangoren.

  • De Franse Hangoor ontwikkelde zich in Duitsland tot een geliefd en populair natuurras. Dit houd in  dat hij voornamelijk voor het vlees en de wollige vacht werd gefokt. Rond de eeuwwisseling waren er in vrijwel heel Europa, fokkers die zich met dit ras bezighielden. Het heeft nog tot 1938 geduurd voordat de dieren in Engeland terecht kwamen. In datzelfde jaar werden ze voor het eerst tentoongesteld. In 1965 stond er een konijnenfokster op, Meg Brown, die de dieren wel zorgvuldig exposeerde en veel heeft gedaan voor de erkenning van de Franse Hangoor als tentoonstellingsras.

Inmiddels is het ras een bekende verschijning op tentoonstellingen over de hele wereld. Ook in Nederland zijn er veel tentoonstellingen waar je diverse mooie Franse Hangoren vind. Altijd leuk en leerzaam om te gaan kijken. Je zal veel verschillende kleuren en type Franse hangoren tegen komen. Alleen getatoeerde dieren mogen naar de show. Als je lid bent van de  Hangoor Fokkersvereniging, kan je je jonge dieren laten tatoeeren. Als je deel wilt nemen aan shows is dit dus van groot belang!

Ook interessant om te lezen!  Waarom Tatoeeren?

Herkomst
3 jonge franse hangoren van 6 weken oud