Waarom tatoeëren

Tatoeëren

Als er een nestje Franse Hangoren geboren wordt is er een mogelijkheid om de dieren te laten tatoeeren. Mits je bij de fokkersvereniging bent aangesloten. Je vult dan een geboorte formulier in met de fokkers-nummer en oor-nummers van de ouders, de geboorte datum en het aantal jongen. Je maakt dan de tatoeëerder van jouw vereniging een afspraak  voor het tatoeëren van de jonge dieren. De jonge dieren moeten binnen 10 weken na de geboorte getatoeerd worden ander worden de oortjes te stevig en is dit alleen maar vervelender voor de dieren.

In het linker oor komen drie cijfers. Het eerste cijfer geeft de maand aan waarin het dier geboren is. De overige twee cijfers vormen een volgnummer.

In het rechter oor komt een cijfer gevolgd door de letters van de vereniging waar bij je bent aangesloten.

Een tatoeage is verplicht als je met je franse hangoor naar shows / tentoonstelling wilt! Verder heeft een tatoeage geen meerwaarde. Het werkt niet ter indentificatie van het dier, zoals een chip.  Dit zou voor mij zeker een meerwaarde zijn!

Sinds een aantal jaren laten wij onze dieren niet meer tatoeeren. Wij zijn wel ingeschreven bij de fokkersvereniging.  Alleen staan we niet meer achter het tatoeeren van onze Franse Hangoor baby’s.

Je Franse Hangoor kan ook gechipt worden!