Waar koop je je Franse Hangoor?

Gebruik je gezonde verstand……

Waar koop je je Franse Hangoor? Er zijn veel erkende en niet erkende fokkers in nederland. Iedereen kan zich in Nederland een erkende fokker noemen. Dit klinkt erg verwachtingsvol, maar laat je hier niet door in de maling nemen.  Ook het inschrijven bij de vereniging is zo gebeurd. Dit geeft allemaal geen garanties. Gebruik je gezonde verstand en lees eens in de rassenstandaard hoe een echte Franse Hangoor er uit hoort te zien.

Er zijn op het moment zoveel aparte kleuren  Franse Hangoren te koop, dit lijkt heel leuk maar verlies niet de bouw en het karakter van een echte Franse Hangoor uit het oog! Wij hebben jaren terug diverse aparte kleuren vanuit Engeland naar Nederland gehaald.  De kleuren zijn daar schitterend maar de bouw en het type konijn komen absoluut niet overeen met de Nederlandse Franse Hangoor.

Wij hebben de Engelse Franse hangoren ingekruist met de Nederlandse Franse Hangoor en na 3 generaties waren de aparte kleurtjes goed qua type, bouw, gewicht en oor lengte.  Ga je voor een klein fransje kijken bekijk dan de ouderdieren goed! Jonge fransjes van 8 weken zijn altijd leuk en schattig! Vaak komt de teleurstelling na 8 maanden als je Fransje toch niet de grote lobbes wordt die je had verwacht……. Vaak wordt er geadverteerd met grote verhalen.

Weet je wat echt belangrijk is………………….

Vind een fokker die begaan is met zijn of haar dieren!  Waar de jongen liefdevol opgroeien en waar de gezondheid en het karakter voorop staan.

De Franse hangoor is gedrongen en massief De bouw is stevig. Breed in de schouders en achterhand. De borst is diep. De nek is kort en krachtig. De ruglijn loopt vanuit de nek iets omhoog naar de achterhand. De benen zijn dik, kort en gespierd. Het ras heeft een lage stelling. En een karakter van goud.